IZLETI

Odkrite lepote rovinjskih otokov z ladjo za raziskovanje morskega sveta, prav tako se lahko na ogled z ladjico odpravite ponoči.

Limski kanal je zaščitni znak pokrajine in njene specifične flore ter favne, poznan tudi kot vzgajališče školjk (ostrig in dagenj). Včasih je tu stalo pravo vikinško naselje kot kulisa za film ”The long ships” z Richardom Widmarkom v glavni vlogi. Dolžina kanala je 9 km.

Brioni: brionski otoki so poseljeni že od rimskih časov, sami začetki istrskega turizma pa so povezani z njimi, zahvaljujoč pobudi barona Von Kupelwiesera. Vsako poletje gledališka skupina ULYSSES prireja predstave v edinstvenem ambientu, na prostem.

Benetke: enkrat tedensko lahko iz rovinjskega pristanišča obiščete enega najlepših mest na svetu- Benetke. Edinstveno doživetje za vse ljubitelje kulture in umetnosti.

Izleti na kopnem

Park Histrica Aromatica: park z urejenimi sprehajalnimi potmi, nasadi in vrtovi  z več kot 300 avtohtonimi vrstami aromatičnih in zadravilnih zelišč, oljk ter vinogradov so pravi raj za čutila.

Jama Baredine: pet bogato urejenih dvoran kot tudi podzemno jezero so glavne znamenitosti te jame. Tukaj živi človeška ribica (proteus anguinus laurenti), endemit. Gostom je na razpolago tudi profesionalni vodič.