nature
beach
night life
sea
shopping

Rovinj je mesto, ki nudi pester izbor športnih in rekreacijskih aktivnosti. Gosti, ki ljubijo lažjo obliko rekreacije bodo zagotovo uživali v dolgih sprehodih ob morju, po parku ”Zlati Rt”, ki je blizu starega mestnega jedra. Zahtevnejšim športnim navdušencem Rovinj nudi: jadranje, potapljanje, športni ribolov, veslanje, vožnje s kajakom, prosto plezanje, kolesarjenje, jahanje in tek oziroma jogging po urejenih tekaških stezah ob morju.

Plaže

NESKONČNOST

V Rovinju so plaže za vsak okus. Najbližja plaža Spirito Santo Palazza Storica je plaža ”Monte”, ki se nahaja pod cerkvijo Svete Eufemije, samo 7 minut hoje od hotela. To je skalnata mestna plaža, najljubše kopališče domačinov. Mulini beach in zaliv Lone sta novi prodnati plaži v neposredni bližini centra mesta pod luksuznima hoteloma. Plaži za vse tiste, ki želijo najeti ležalnik ali senčnik in popiti cocktail v Beach baru. Zlatni Rt in Škaraba sta divji plaži v gozdnem parku 1 km od hotela. To sta plaži s kamnitimi površinami, zelenimi travniki za sončenje in mnogimi skritimi zalivi, za tiste, ki želijo uživati v intimi. Do plaž na otokih Sv. Andrije (Crveni otok) in Sv. Katarine vozi ladja vsako uro iz mestne luke.

Izleti

V OKOLICI

Limski kanal
Benetke
Postojnska jama
Park Histrica Aromatica
Jama Baredine

Gostom je na razpolago tudi profesionalen vodič.

Nakupovanje

NEKAJ ZA VSAKEGA

V starem delu lahko obiščete male trgovine, umetnostne galerije, prodajalne spominkov, trgovine z nakitom in zanimivo mestno tržnico s svežim sadjem, zelenjavo in istrskimi specialitetami kot so: olivno olje, tartufi, začimbe, med in rakija. Ob sprehajalni poti nove marine so vam na voljo nove trgovine z izdelki kakovostnejših blagovnih znamk.

Ulice

ROMANTIČNE ULICE

Rovinj je najbolj romantično mesto istrskega polotoka. Svoj romantičen izgled Rovinj dolguje majhnemu prostoru, ki je vplival na izgradnjo stisnjenih hiš, ozkih ulic in malih trgov, ki so do danes ostali neokrnjeni. Nad mestom prevladuje baročna cerkev Svete Eufemije, zaščitnice mesta.

Nočno življenje

UŽIVANJE

Obiščite lounge bare in klube z živo glasbo. Večina barov ostane odprta do okoli 2. ali 3. ure zjutraj. Mirnejši večer pa lahko preživite v številnih tavernah in restavracijah z vrhunsko kulinarično ponudbo.

Dogodki
&
koncerti
v
hotelu