by Nikola
Vučković

Restavracija Sapori di Spirito Santo ponuja nekatere najbolj cenjene jedi tako mednarodne kot tudi lokalne domače kuhinje. Z izjemnim poudarkom na lokalnih, domačih, sezonskih in svežih sestavinah je vsaka jed na jedilniku oblikovana in izvedena z velikim spoštovanjem in ljubeznijo do same narave, saj je narava edini pravi umetnik. Vsaka jed na jedilniku predstavlja del Hrvaške vsaj s svojo eno sestavino. Školjke, ki jih uporabljamo, prihajajo iz Limskih kanalov, ki se nahajajo v Istri. Naša jagnjetina je sveža s lokalnih otokov in obale, medtem ko naš divji zajec prihaja iz naše čudovite Slavonije. Vse ribe in morsko hrano pridobivamo lokalno glede na dnevni ulov.

Restavracija Sapori di Spirito Santo vam omogoča, da uživate v bogati ponudbi zajtrka, ki ga naša kulinarična ekipa vsako jutro pripravi svežega in samo za vas. Zajtrk sestavljajo lokalne sestavine, ki so za nas vedno izjemne, in sam zajtrk veliko pove o podnebju, v katerem smo. Okusite najboljše iz Istre.

pon. – tor., čet. – ned.
od 18.00 do 22.00
sreda zaprto

Zajtrk za goste, ki niso nastanjeni v hotelu, 8:00 – 11:00​

rezervacija: info@hotel-spiritosanto.com | M: +385 99 4354 333

Kulinarična odličnost

uživajte v vetru mediteranskih
okusov

Dejstvo, ki najbolj izstopa v restavraciji je, da je vsaka malenkost pripravljena in narejena ročno. Vsaka jed, vsak krožnik, vsaka sestavina zajtrka; vse je domače in pripravljeno v naši kuhinji. Uživajte vsak dan v domačem kruhu in drugih hišnih specialitetah.

Lokalne sestavine

lokalna pridelava kmetov
in ribičev

Hotel Spirito Santo uporablja le najboljše sestavine za zajtrk in restavracijo Sapori di Spirito Santo, ki so skrbno izbrane pri lokalnih dobaviteljih. Sadje in zelenjava, ki sta na voljo v našem podnebju, sta pridobljena na lokalnem trgu v Rovinju, kar zagotavlja svežino in podpira lokalno skupnost. Za naše mlečne izdelke smo sklenili partnerstvo z mlečno kmetijo Latus. Latus je majhno družinsko podjetje, ki se nahaja v srcu Istre. Neustavljive arome in okusi istrskega pršuta, ki ga postrežemo, so zasluga Pršutarne Jelenic, druge ugledne ustanove, ki se nahaja v srcu Istre, natančneje v Sv. Petru u Gozdu. Drugi suhomesnati izdelki, ki jih ponujamo v našem hotelu, pridobivamo iz majhnega družinskega podjetja Buretic Bregi, ki se nahaja na pobočjih gore Učka. Zavezani smo podpiranju in spodbujanju manjših lokalnih proizvajalcev v vseh vidikih našega poslovanja.

Ritual
čistega
sproščanja
z
vonjem
mediteranskega
morja

Sladice

okus domačnosti

Tudi naše sladice temeljijo na lokalnih sestavinah, ki so nam na voljo glede na letni čas ter v skladu z našimi lokalnimi dobavitelji.

Olivno olje EX

okus domačnosti

Olivni nasad hotela Spirito Santo se nahaja v neposredni bližini Rovinja, na rodovitni in cenjeni istrski zemlji. Na površini približno 30 oljk naš nasad skrbno negujemo, da zagotovimo najvišjo kakovost naših oljk. Vsako sadje je nežno ročno obrano, kar zmanjšuje možnost poškodb in ohranja integriteto olja. Naše oljčno olje je pridobljeno iz oliv s postopkom hladnega stiskanja; postopkom, ki je znan po sposobnosti proizvodnje najčistejšega in najvišje kakovostnega olja. Ta strogo mehanični postopek zagotavlja, da ni uporabljenih kemičnih ali biokemičnih posegov, kar se dokazuje v popolnoma naravnem izdelku izjemne kakovosti. Našim spoštovanim gostom z velikim ponosom predstavljamo priložnost, da uživajo v odličnosti našega ekstra deviškega oljčnega olja. Izvrstno olje lahko v vsej svoji slavi doživite v naši slavni restavraciji, Sapori di Spirito Santo.

Spirito Santo
home
made
Olive oil
EX
view
the hotel
presentation
video
poglejte
video
predstavitve
hotela